POLITIKA ZASEBNOSTI

INFORMACIJE ZA POSAMEZNIKE

 

  1. Uvodna določba

START FIT d.o.o, Gostičeva cesta 10, Homec, 1235 Radomlje, (v nadaljnjem besedilu: START FIT) spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev zavezani k delovanju v skladu s predpisi, ki opredeljujejo varstvo osebnih podatkov, zlasti v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (angl. GDPR – General Data Protection Regulation) ter z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Namen teh Informacij za posameznike je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas ter kako jih uveljavljati.

 

START FIT se zavezuje, da bodo osebni podatki, ki nam jih boste posredovali, uporabljeni v skladu s temi Informacijami za posameznike, ter da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 

  1. Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je START FIT d.o.o, Gostičeva cesta 10, Homec, 1235 Radomlje.

 

  1. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno zaprosili za vaše soglasje oziroma privolitev.

 

  1. Katere osebne podatke o vas zbiramo in za kakšen namen?

 

  • Če ste obiskovalec naše spletne strani

Strani nismo oblikovali zato, da bi zbirali in obdelovali kakršnekoli informacije iz vašega računalnika brez vaše vednosti, moramo pa zagotoviti varnost naših spletnih strani. Zato vedno, ko vstopite na https://startfit.si/ naši strežniki zabeležijo vaš IP naslov. IP naslov je številka, ki jo ima računalnik vsakič, ko brskate po internetu. IP naslove uporabljamo pri diagnozi problemov, vendar jih ne povezujemo z drugimi podatki o vas. To pomeni, da ne bomo poznali vaše identitete ali vašega e-poštnega naslova, v kolikor nas s temi informacijami ne oskrbite prostovoljno.

 

Informacije o vaši uporabi spletne strani so za nas zelo pomembne, saj želimo vašo uporabniško izkušnjo stalno izboljševati. Te informacije zbiramo in analiziramo z uporabo piškotkov. Do več informacij o piškotkih dostopate tu: Infomacija o piškotkih

 

Če ste ob brskanju po naših spletnih straneh prijavljeni v uporabniški račun drugega ponudnika (npr. Google račun, Facebook račun, booking.com račun, ipd.), lahko ti ponudniki sledijo vašemu obnašanju na naših spletnih straneh v skladu s svojimi pogoji in izbranimi nastavitvami v vašem računu pri tem ponudniku. Več informacij v zvezi s tem vam mora priskrbeti posamezen ponudnik.

 

 

Če ste se naročili na e-novice (opomba: naredite kot link) in nam hkrati dovolili uporabo piškotkov, ste nam dovolili, da podatke, ki jih pridobimo s piškotki, upoštevamo pri oblikovanju za vas pripravljenih ponudb. Odjava od e-novic je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih Startfit e-novicah. Kako upravljati s piškotki je pojasnjeno v delu Piškotki (angl. Cookies).

 

 

 

  • Če se prijavite na vadbo

Ob vaši prijavi na vadbo vas bomo prosili za vaše ime in priimek, telefonsko številko, e-poštni naslov in datum rojstva. To so splošni podatki o vas, ki jih zbiramo zato, da lahko z vami komuniciramo.

Programi vadbe v Startfit so zasnovani individualno in zahtevajo, da vas čim bolje spoznamo, se seznanimo s podatki o vašem zdravju, navadah in življenjskem slogu. Terapevti (vaditelji) lahko kvalitetne in varne storitve zagotavljajo le, če jim je na voljo dovolj podatkov o vašem zdravstvenem stanju. Prosili vas bomo le za tiste podatke, ki jih potrebujemo, da vam lahko zagotovimo kvalitetno in varno vadbo, ki ste jo izbrali. Podatke, ki nam jih zaupate, bomo uporabljali izključno za potrebe vaše vadbe. Če ste v dvomu, zakaj smo vas prosili za nekatere podatke, nas povprašajte o tem in z veseljem vam bomo odgovorili.

Za seznanitev z vašimi zdravstvenimi podatki vas bomo poleg imena in priimka ter starosti prosili še za podatke o višini, o tem ali jemljete zdravila in če, katera, o tem ali je vaš osebni zdravnik obveščen o vašem vključevanju v vadbeni program, ali vas je na vadbo napotilo zdravniško osebje, ali imate kakšne bolečine in kje, ali imate oziroma ste kdaj imeli probleme s srcem, bolečine v prsih, povišan krvni pritisk, diabetes, povečan holesterol, težave s spanjem, vrtoglavico, slabosti, v zadnjih 12 mesecih operacijo, ste trenutno noseči in če ste, ali ste v zadnjih treh mesecih nosečnosti. Zdravstvene podatke zbiramo zaradi prilagoditve programov vadbe vašemu zdravstvenemu stanju.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: sklepanje pogodbe o izvajanju vadbe (6(1)b) člen Splošne uredbe). Če posameznik podatkov ne priskrbi, sklenitev pogodbe ni mogoča. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: 5 let od izvedbe storitve.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejen obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@startfit.si.  

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si ).

 

5.     Kje in kako lahko uresničujem svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki?

Pravice je mogoče uveljavljati le s pisno vlogo, poslano na naslov upravljalca, ali po elektronski pošti na naslov info@startfit.si, kamor se lahko obrnete tudi za pomoč pri uveljavljanju svojih pravic.

 

  1. Način varstva vaših podatkov

START FIT se zavezuje skrbno varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete. Vaši osebni podatki so zaščiteni pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

 

Osebne podatke hranimo v fizični obliki (na papirju) in v elektronski obliki. Računalniški sistem je zaščiten s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

 

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, to je po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani oziroma z vašim preklicem, se vaši osebni podatki v roku 15 dni nepovratno in trajno izbrišejo.

 

Ker obstajajo na spletni strani https://startfit.si/ določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi START FIT, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 

 

  1. Spremembe teh Informacij za posameznike

Pridržujemo si pravico, da predmetne Informacije za posameznike po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Veljavne Informacije za posameznike bodo objavljene na naši spletni strani.

 

Homec, 1. 3. 2022