startfit logo

FIT HRBTENICA

3 Koraki

do svobodnejšega gibanja

Individualno prilagojena obravnava. Z nami dosežite boljše počutje in svobodno gibanje. Za vašo hrbtenico, vaše dobro počutje.

"Naj vas opozorimo: Ključ do uspešne odprave bolečin je v vaših rokah!"

Morate se zavedati, da je ključ do odprave bolečine v hrbtu tudi vaša lastna odgovornost. Naša ekipa strokovnjakov bo pomagala diagnosticirati težave, prilagoditi načrt rehabilitacije in vam nuditi smernice, vendar boste morali tudi sami dosledno izvajati vaje in upoštevati navodila. Skupaj bomo dosegli cilj, vendar ste vi ključni igralec v tem procesu.

ZAKAJ IZBRATI NAS

Prisluhnemo vaši zgodbi

Naša prednost je vaša prilagojena pot do izboljšanja zdravja. Poslušamo vašo zgodbo, ustvarimo prilagojen načrt rehabilitacije in najdemo najboljše rešitve za vaše cilje. Pri nas niste le številka, ste zgodba, ki jo pišemo skupaj z vami!

Spremljamo vaš napredek

Spremljamo vašo zgodbo in prilagajamo načrt, da ustreza vašim edinstvenim potrebam. Naša ekipa strokovnjakov vas bo vodila skozi vsak korak in po potrebi prilagajala terapije, da boste dosegli svoj cilj. Vaš napredek je naša skrb, in skupaj bomo dosegli izjemne rezultate

Multidisciplinarno znanje

Prednost multidisciplinarnega znanja s področja fizioterapije in kineziologije leži v sposobnosti kombiniranja globljega razumevanja telesne anatomije in gibanja za ustvarjanje prilagojenih načrtov rehabilitacije, kar omogoča celovito obravnavo in hitrejše okrevanje.

3 KORAKI DO ODPRAVE BOLEČINE

ZMANJŠANJE OBČULJIVOSTI TKIVA

 • Gibalna higiena za izogibanje prožilcev bolečine
 • Položaj počitka za zmanjševanje občutljivosti tkiva
 • Tehnike sproščanja in razbremenitve za vsak dan
 • Prilagajanje delovnega okolja za podporo hrbtenici
 • Hoja v obsegu, ki jo vaša hrbtenica lahko tolerira

RAZUMEVANJE TOLERANCE IN POSTOPNO POVEČEVANJE KAPACITETE HRBTENICE​

Dodajanje vaj, ki ob upoštevanju tolerance in razumevanju trenutne kapacitete:

 • Povečujejo vzdržljivost v moči obhrbteničnih mišic
 • Povečajo čvrstost celotnega telesa
 • Strateško naslovijo mesta z manjšo gibljivostjo/mobilnostjo
 • Prilagajanje delovnega okolja za podporo hrbtenici
Člana Startfit ekipe. Lenart pomaga Lari pri izvajanju pravilne drže med vadbo.

Izbira ustreznih vaj in prilagajanje aktivnosti sta ključna elementa za dolgotrajno odpravo bolečin v hrbtenici. Individualiziran vadbeni program in prilagajanje aktivnosti sta sestavna dela fit hrbtenica

SISTEMATIČNO NAČRTOVANJE VRAČANJA V ŽELJENE AKTIVNOSTI VSAKODNEVNEGA ŽIVLJENJA

 • Varno povečevanje zahtevnosti vaj, ki gradijo »atleticizem« telesa
 • Začetek željene aktivnosti prilagojene trenutni kapaciteti
 • Navodila kako aktivnost ustrezno dozirati do željenega stanja
Približno eno leto so se mi ob večjih naporih pojavljale bolečine v križu. Najprej na to nisem dajala poudarka, ko pa se je bolečina začela širiti po celi nogi, je prišel čas za ukrepanje. Takrat mi redkokateri položaj ali gib ni povzročal bolečin. Diagnosticirali so mi hernijo diska. Klasična fizioterapija ni prinesla nobenih učinkov. Bolečina je bila še vedno prisotna. Morala sem ukrepati dalje in najti nekoga, ki mi bo pomagal se vrniti nazaj v športne aktivnosti, katere so bile prej del vsakdana. Še sreča, da sem se spomnila na stare prijatelje, ekipo Startfit-a, predvsem pa na Lenarta, ki je zares podkovan prav na področju hrbtenice. Z Lenartom sva najprej podrobno analizirala vsa stanja, kje in kdaj se pojavljajo bolečine. Na osnovi tega sem dobila konkretne napotke, vaje in usmeritve, ki me bodo pripeljale nazaj v stanje pred pojavom hernije. Že po približno petih dneh je bila vidna razlika v počutju. Tedensko sva bila v kontaktu, da je lahko spremljal, kako mi gre. Bolečine so tako v nekaj tednih izginile, zatem pa je prišla na vrsto priprava telesa na bodoče športne aktivnosti, predvsem pa na plezanje. Po enomesečnem trening programu sem se počutila pripravljeno, da se po nekajmesečnem premoru zopet lotim plezanja. Zares sem vesela, da sem se obrnila na Startfit, saj ne samo, da je bilo okrevanje po poškodbi neverjetno hitro, predvsem je njihov kvaliteten pristop tisti, ki bi ga rada najbolj izpostavila. Zato bi Startfit priporočila vsakomur, ki se sooča s takšnini ali drugačnini telesnimi tegobami.
 

Aleksandra

Vrhunc

FIT HRBTENICA

149
 • Celosten pregled hrbtenice
 • Fizioterapevtska obravnava
 • Vadbeni program
 • Prilagajanje aktivnosti
 • Spremljanje vašega napredka

Potem, ko me je po vadbi z utežmi nekaj dni bolel hrbet v predelu križa, in me je zatem še dvakrat presekalo, sem na podlagi pozitivne izkušnje s kineziološkim pregledom kontaktiral Žana, ki mi je hitro uredil fizioterapijo, da smo pomirili bolečino. Že na fizioterapiji sem prejel nekaj koristnih namigov. Tej je čez nekaj dni sledila še obravnava pri Lenartu, specialistu za zdravo hrbtenico. Vzel si je ogromno časa za pregled in prisluhnil mojemu opisu vseh simptomov, kako mislim, da je prišlo do poškodbe itd. Na njegovo prošnjo sem izvedel vajo, za katero je sumil, da je bila povzročitelj poškodbe in prikaz je potrdil sum. Pokazal mi je korektivne vaje in dal napotke za prvih nekaj dni kot tudi nekaj tednov. Potem mi je vse povzel še po SMS in me po nekaj dneh ponovno kontaktiral, da bi preveril, kakšno je stanje.  Čas, izkazana zavzetost ter skrb zame sta bila nad vsemi pričakovanji, zato bi in sem predlagal pregled vsakomur, ki ima težave s hrbtom. Sam se pred pričetkom vadbe z utežmi zagotovo vrnem po napotke. Na tem mestu enkrat hvala celotni ekipi!

Gašper

Babič

REZERVIRAJTE VAŠ TERMIN

Lenart Hribovšek

Diplomiran kineziolog in fizioterapevt

Specialist za bolečine v ledveni hrbtenici

Prvi McGill Method Certified practioner v Sloveniji

Avtor Start fitovih drobtinic

Mateja Antolin

Diplomirana fizioterapevtka

Cyriax terapevtka

Start fit vodja fizioterapije

KJE STE NAS LAHKO ZASLEDILI

LOKACIJA KINEZIOTERAPIJE

LOKACIJA FIZIOTERAPIJE